Skip to main content

Spaghettipompoen gevuld met Marokkaanse gehaktballetjes in kruidige tomatensaus

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Spaghettipompoen
  • 30 g Koriander
  • 100 g Aardappelen
  • 100 g Appel
  • 100 g Uien
  • 500 g Lams-kalfsgehakt
  • 500 g Pruimtomaatjes
  • 1 bakje(s) Specerijenmengsel
  • 1 stuk(s) Sinaasappel

In Huis

  • 2 tl Zout
  • 1 tl Witte peper
  • om te bakken Olie
  • 4 teen Knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de spaghettipompoen in de lengte, verwijder de zaden en smeer de binnenkant in met olie. Leg met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork een paar keer in de schil. Schuif in de oven voor ca. 25-30 min.
  3. Hak de koriander fijn. Schil de aardappel en de appel, en pel de ui. Rasp van ieder ca. 100 g (bij 4p) in een vergiet. Duw het vocht eruit en kneed dit mengsel, samen met de helft (!) van de koriander, een deel van het zout (namelijk 1 tl zout bij 4p), en de witte peper door het gehakt. Draai balletjes, iets kleiner dan een pingpongbal. Braad de balletjes aan in wat olie in een stoofpan. Maak terwijl dit bezig is de saus (schud af en toe de pan om).
  4. Halveer de tomaten. Staafmix samen met de geperste knoflook, de rest van de gehakte koriander, het specerijenbakje en de rest van het zout (0.5 tl bij 4p). Doe de saus bij de balletjes als ze zijn dichtgeschroeid en breng aan de kook.
  5. Snij de sinaasappel in dunne plakjes. Leg bij de saus en duw onder. Laat ca. 10 min. afgedekt sudderen.
  6. Haal de pompoen uit de oven en check met behulp van een vork of het vruchtvlees makkelijk loslaat. Proef even, het moet nog een beetje bite hebben.
  7. Geef iedereen een halve pompoen op het bord. Laat ze met een vork de slierten voorzichtig lostrekken en schep daarover heen de saus met balletjes.