Skip to main content

Spaghettipompoen gevuld met Marokkaanse gehaktballetjes in kruidige tomatensaus

Lam, Kalf

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks spaghettipompoenen
  • 30 gram koriander
  • 1 appel
  • 1 stuks ui
  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 bakje specerijen
  • 1 stuks sinaasappel

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl (witte) peper
  • 1 tl zout
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de spaghettipompoen in de lengte, verwijder de zaden en smeer de binnenkant in met olie. Leg met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork een paar keer in de schil. Schuif in de oven voor ca. 25-30 min.
  3. Hak de koriander fijn (incl. steeltjes). Schil de appel, en pel de ui. Rasp van de appel ca. 150 gram en van de ui ca. 100 gram (bij 4p) in een vergiet. Duw het vocht eruit en kneed dit mengsel, samen met de helft (!) van de koriander en de (witte) peper door het gehakt. Het gehakt bevat al zout, dus dat hoef je zelf niet meer toe te voegen. Draai balletjes, iets kleiner dan een pingpongbal. Vraag hulp! Braad de balletjes aan in wat olie in een stoofpan (schud af en toe om). Maak intussen de saus.
  4. Pers de knoflook en staafmix met de cherrytomaatjes en de rest van de gehakte koriander, het bakje specerijen en het zout. Doe de saus bij de balletjes als ze zijn dichtgeschroeid, breng aan de kook.
  5. Snij de sinaasappel in dunne plakjes. Leg bij de saus en duw onder. Laat ca. 10 min. afgedekt sudderen.
  6. Haal de pompoen uit de oven en check met behulp van een vork of het vruchtvlees makkelijk loslaat. Proef even, het moet nog een beetje bite hebben.
  7. Geef iedereen een halve pompoen op het bord. Laat met een vork de slierten voorzichtig lostrekken en schep daarover de saus met balletjes.
  8. Goed om te weten: Het gehakt is gekruid met Baharat kruiden. In het specerijenbakje voor 4p zit 1 tl gemalen kardemom en 1 tl kurkumapoeder (2p de helft).