Skip to main content

Spaghettipompoen gevuld met Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Lam, Kalf

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 spaghettipompoenen
  • 30 gram koriander
  • 100 gram Nicola aardappelen
  • 100 gram appel
  • 1 ui
  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • 500 gram cherrytomaatjes

In Huis

  • 1 el Baharat kruiden
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tl zout
  • 1 tl (witte) peper
  • olie om te bakken
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 sinaasappel
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kruid het gehakt met de Baharat kruiden.
  3. Halveer de spaghettipompoen in de lengte, verwijder de zaden en smeer de binnenkant in met olie. Leg met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork een paar keer in de schil. Schuif in de oven voor ca. 25-30 min.
  4. Hak de koriander fijn. Schil de aardappel en de appel, en pel de ui. Rasp van ieder ca. 100 gram (bij 4p) in een vergiet. Duw het vocht eruit en kneed dit mengsel, samen met de helft (!) van de koriander, de helft van het zout (namelijk 1 tl zout bij 4p), en de (witte) peper door het gehakt. Draai balletjes, iets kleiner dan een pingpongbal. Braad de balletjes aan in wat olie in een stoofpan (schud af en toe om). Maak intussen de saus.
  5. Pers de knoflook, halveer de tomaten en staafmix met de rest van de gehakte koriander, de kardemom, kurkuma en de andere helft van het zout. Doe de saus bij de balletjes als ze zijn dichtgeschroeid, breng aan de kook.
  6. Snij de sinaasappel in dunne plakjes. Leg bij de saus en duw onder. Laat ca. 10 min. afgedekt sudderen.
  7. Haal de pompoen uit de oven en check met behulp van een vork of het vruchtvlees makkelijk loslaat. Proef even, het moet nog een beetje bite hebben.
  8. Geef iedereen een halve pompoen op het bord. Laat ze met een vork de slierten voorzichtig lostrekken en schep daarover heen de saus met balletjes.