Skip to main content

Spaghettipompoen gevuld met vegan gehakt in kruidige Oosterse tomatensaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks spaghettipompoenen
  • 30 gram koriander
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 1 bakje specerijen
  • 1 stuks ui
  • 400 gram vegan gehakt
  • 2 stuks Green Zebra's (tomaten)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl zout
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl (witte) peper
  • om te besprenkelen olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de spaghettipompoen in de lengte, verwijder de zaden en smeer de binnenkant in met olie. Leg met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork een paar keer in de schil. Schuif in de oven voor ca. 25-30 min.
  3. Bewaar een beetje koriander voor de garnering en hak de rest (incl. steeltjes) grof. Pureer de cherrytomaatjes met de helft van het zout (namelijk 0.5 tl zout bij 4p), knoflook (geperst), het bakje specerijen, gehakte koriander, de (witte) peper en eventueel een klein scheutje water. Zet op in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat ca. 10 min. afgedekt zachtjes pruttelen.
  4. Snipper de ui en fruit in een beetje olie. Voeg de andere helft van het zout toe en bak zacht. Voeg het vegan gehakt toe en roerbak tot een beetje bruin en wat knapperig.
  5. Voeg de tomatensaus bij het gehakt en laat nog even mee-sudderen. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.
  6. Snij de green zebra (tomaat) in dunne plakjes. Besprenkel met een beetje olijfolie extra vierge en breng op smaak met wat zout en peper. Garneer met koriander.
  7. Haal de pompoenen uit de oven en check of het vruchtvlees makkelijk loslaat met een vork. Proef, het moet nog een beetje bite hebben. Geef iedereen een halve pompoen op het bord. Laat met een vork de slierten voorzichtig lostrekken en schep daarover de saus. Garneer met koriander. Serveer samen met de green zebra’s.
  8. Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 4p zit 1 tl gemalen kardemom, 1 tl kurkumapoeder en 1 el baharat (2p de helft).