Skip to main content

Spaghettipompoen gevuld met vegetarisch gehackt in kruidige Oosterse tomatensaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 spaghettipompoenen
  • 15 gram koriander
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 el baharat kruiden
  • 1 ui
  • 2 pakjes vegetarisch gehackt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 tl (witte) peper
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden °C. Was de pompoenen. Halveer in de lengte, verwijder de zaden en smeer de binnenkant in met een beetje olie. Leg de helften met de snijkant naar beneden op een bakplaat (evt. met bakpapier) en prik de schil en paar keer in met een vork. Schuif in de oven, het zal circa 25-30 minuten duren totdat ze gaar zijn.
  2. Bewaar een beetje koriander voor de garnering en hak de rest grof. Halveer de tomaatjes. Pureer de tomaat met de helft van het zout, knoflook (geperst), baharat kruiden, gehakte koriander, de peper en een goede scheut water. Zet op in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat ca. 10 min. pruttelen.
  3. Snipper de ui en fruit in een beetje olie. Voeg de andere helft van het zout toe en bak zacht. Voeg het vegetarische gehackt toe en roerbak tot een beetje bruin en wat knapperig.
  4. Voeg de tomatensaus bij het gehackt en laat nog even mee-sudderen. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.
  5. Haal de pompoenen uit de oven en check of het vruchtvlees makkelijk loslaat met een vork. Proef, het moet nog een beetje bite hebben. Geef iedereen een halve pompoen op het bord. Laat ze met een vork de slierten voorzichtig lostrekken en schep daarover heen de saus. Garneer met koriander.
  6. In het specerijenbakjes zit 1 el baharat.