Skip to main content

Spaghettipompoen gevuld met vegetarisch gehakt in kruidige Oosterse tomatensaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Spaghettipompoen
  • 15 g Koriander
  • 500 g Pruimtomaatjes
  • 1 el Baharat kruiden
  • 1 stuk(s) Uien
  • 2 pak(ken) Vegetarisch gehackt

In Huis

  • om te bakken Olie
  • 4 teen Knoflook
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Witte peper
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden °C. Was de pompoenen en dep droog. Halveer in de lengte, verwijder de zaden en smeer de binnenkant in met een beetje olie. Leg de helften met de snijkant naar beneden op een bakplaat (evt. met bakpapier) en prik de schil en paar keer in met een vork. Schuif in de oven, het zal circa 25-30 minuten duren totdat ze gaar zijn.
  2. 2. Bewaar een beetje koriander voor de garnering en hak de rest grof. Maak de knoflook schoon. Halveer de tomaatjes. Pureer de tomaat met de helft van het zout, geperste knoflook, de Baharat, de gehakte koriander, de peper en een goede scheut water. Zet op in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat ca. 10 min. pruttelen.
  3. 3. Snipper de ui en fruit die in een beetje olie. Voeg het vegetarische gehackt toe en roerbak tot een beetje bruin en wat knapperig. Voeg de andere helft van het zout toe.
  4. 4. Voeg de tomatensaus bij het gehackt en laat nog even mee-sudderen. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.
  5. 5. Haal de pompoenen uit de oven en check of het vruchtvlees makkelijk loslaat met een vork. Proef, het moet nog een beetje bite hebben. Geef iedereen een halve pompoen op het bord. Laat ze met een vork de slierten voorzichtig lostrekken en schep daarover heen de saus. Garneer met koriander.
  6. <br>Let op: je hebt nog een keer koriander nodig deze week. In het specerijenbakjes zit 1 el baharat.