Skip to main content

Spaghettipompoen met gebakken champignons, rucola en Brabantse blauwschimmelkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 spaghettipompoen
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 tl tijm
  • 1 bakje crème fraîche
  • 80 gram Brabantse blauwschimmelkaas
  • 1 zakje rucola

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • peterselie naar smaak
  • olie naar smaak
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder eventueel modder van de pompoen en snij in de lengte doormidden. Leg op bakpapier op de bakplaat of in een ovenschaal met de snijkant naar beneden, prik met een vork gaatjes in de schil en schuif in de oven. Het duurt ongeveer 30 minuten totdat de pompoen gaar is.
  2. Snij intussen de champignons in plakjes en hak de knoflook fijn. Bak de champignons in een beetje olie op goed hoog vuur aan, doe dan de knoflook erbij en peper en zout en de tijm en draai het vuur wat zachter. Roerbak totdat de champignons beetgaar zijn en laat eventueel vocht wat verdampen. Voeg de crème fraiche toe, snij wat peterselie fijn. Maak op smaak met peper en zout en een beetje gehakte peterselie. Hou op laag vuur warm.
  3. Rasp de kaas en doe in een bakje. Was de rucola. Prik na ongeveer 30 minuten in de pompoen - als de vork nadat deze door de schil is vrij makkelijk verder gaat, is de pompoen gaar.
  4. Leg een helft in je hand met ovenhandschoen en schraap de sliertjes er met een vork uit. Ze moeten makkelijk los laten maar toch ook nog een beetje een bite hebben. Doe de slierten in een schaal en maak op smaak met een beetje olie, peper en zout.
  5. Serveer de spaghetti met de champignons, rucola en geraspte kaas.