Skip to main content

Spaghettipompoen met korianderolie, pikante yoghurtsaus en tomaat

  • Totale tijd 55 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Spaghettipompoen
  • 1 zakje(s) Koriander
  • 2 stuk(s) Tomaten
  • 1 stuk(s) Lente-ui

In Huis

  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 20 g Pompoenpitten
  • 2 tl Srirachasaus
  • 1 tl Zwarte peper (vers gemalen)
  • 1 teen Knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en haal de zaden en de zaadstrengen eruit.
  3. Leg de pompoenhelften met de doorgesneden kant naar beneden in een flinke ovenschaal. Prik er wat gaatjes in zodat hij niet ontploft.
  4. Giet 1 cm. warm water in de schaal.
  5. Zet 45 min. in de oven, of totdat de pompoen zacht is als je er met een vork inprikt.
  6. Pers de knoflook. Maak de koriandersaus door de koriander (houd enkele blaadjes achter om te garneren) de olie en de knoflook te mengen. Pureer met de staafmixer. Maak een yoghurtsaus door de yoghurt te mengen met de srirachasaus.
  7. Snijd de lente-ui in ringetjes.
  8. Snijd de tomaat in kleine stukjes en bestrooi met wat peper en zout.
  9. Haal de pompoen uit de oven en laat een beetje afkoelen.
  10. Schraap de binnenkant van de pompoen met een vork. Dan komen de strengen die op spaghetti lijken los.
  11. Schep de pompoenspaghetti op een schaal en meng met de korianderolie.
  12. Verdeel er de tomaat, pompoenpitten en de lente-ui over. Schep er wat van de yoghurtsaus over en bestrooi met de korianderblaadjes.