Spaghettipompoennoedels met oesterzwammen, broccoli, lente-ui en cashewnoten

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 45 minuten
Spaghettipompoennoedels Met Oesterzwam Broccoli Paprika Lenteui En Cashewnoten | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks spaghettipompoen
  • 1 stuks rode peper
  • 1 el gember
  • 2 stuks lente-ui
  • 300 gram spitskool
  • 500 gram broccoli
  • 100 gram cashewnoten
  • 300 gram oesterzwammen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el sojasaus
  • naar smaak sambal (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de spaghettipompoen in de lengte, verwijder de zaden en smeer de binnenkant in met olie en zout en peper. Leg met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork een paar keer in de schil. Schuif ca. 25-30 min in de oven.
  2. Zet een pan gezouten water met wat zout op voor de broccoli.
  3. Snij de rode peper fijn, verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt. Schil en rasp de gember. Snij de lente-ui in ringetjes. Bak de peper, gemberrasp en de helft (!) van de lente-ui zachtjes in wat olie in een wok.
  4. Hak de knoflook fijn en voeg bij de peper en gember. Snij de spitskool in dunne reepjes en voeg toe. Roerbak ca. 5 minuten tot beetgaar.
  5. Haal de roosjes van de broccoli en snij de stelen in plakjes. Kook in ca. 5 minuten beetgaar. Giet af en voeg bij de roerbak. Bak een paar minuten mee.
  6. Rooster de cashewnoten zachtjes in een droge koekenpan. Let op dat ze niet verbranden. Bewaar de koekenpan voor de oesterzwammen.
  7. Scheur de (grotere) oesterzwammen in stukken. Bak kort in de koekenpan in wat olie op hoog vuur. Voeg zout en peper toe.
  8. Haal de spaghettipompoen uit de oven en check met behulp van een vork of het vruchtvlees makkelijk loslaat, er ontstaan een soort spaghetti- of noedelslierten. Proef even, het mag nog een bite hebben. Trek de slierten met een vork voorzichtig los.
  9. Meng de 'noedels' door het groentemengsel. Voeg de oesterzwammen toe. Breng op smaak met zout, peper en sojasaus (en evt sambal). Dien het groentemengsel op in de uitgeholde pompoenhelften. Garneer met de rest van de lente-ui en cashewnoten.