Skip to main content

Spaghettipompoennoedels met roerbak van Japanse kip, broccoli en paprika

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Spaghettipompoen
  • 400 g Broccoli
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 15 g Gember
  • 2 stuk(s) Paprika
  • 600 g Chinese kool
  • 400 g Kip Teriyaki
  • 2 stengel(s) Lente-ui

In Huis

  • Zonnebloemolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Sojasaus
  • naar smaak Sambal
icon package

Recept stappen

  1. 2. Zet een pan water met wat zout op voor de broccoli.
  2. 3. Snipper de ui, hak de knoflook en de rode peper fijn. Rasp de gember. Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Fruit de ui glazig in een beetje olie. Voeg de rode peper, gember en knoflook toe en bak even mee. Snij intussen de paprika in reepjes en voeg toe.
  3. 4. Haal de roosjes van de broccoli en snij de stelen in plakjes. Blancheer in ca. 5 minuten beetgaar.
  4. 5. Snij intussen de Chinese kool in dunne reepjes en voeg bij het groente-mengsel. Giet de broccoli af en voeg toe. Bak een paar minuten mee.
  5. 6. Bak de kip in olie in ca. 6 minuten gaar. Snij intussen de lente-ui in kleine ringetjes.
  6. 7. Haal de pompoen uit de oven en check met behulp van een vork of het vruchtvlees makkelijk loslaat, er ontstaan een soort spathetti- of noedelslierten. Proef het even, het moet nog een bite hebben.Trek de slierten met een vork voorzichtig los.
  7. 8. Meng de "noedels" door het groentemengsel. Breng op smaak met zout, peper en sojasaus (en evt sambal). Dien het groentemengsel op in de uitgeholde pompoenhelften.Leg de stukjes kip erboven op en bestrooi met lente-ui.
  8. <br>Let op: je hebt vaker gember, ui, rode peper en Chinese kool nodig deze week.<br>1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de spaghettipompoen in de lengte, verwijder de zaden en smeer de binnenkant in met olie en zout en peper. Leg met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork een paar keer in de schil. Schuif ca. 25-30 min in de oven.