Skip to main content

Japanse kip met spaghettipompoennoedels en broccoli-paprika-roerbak

Kip

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks spaghettipompoen
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 el gember (geraspt)
  • 2 puntpaprika's
  • 300 gram spitskool
  • 400 gram broccoli
  • 400 gram kippendijfilet
  • 2 lente-ui

In Huis

  • 1 el ketjap manis
  • 1 el citroensap
  • 1 tl sambal manis
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 el olie
  • om te bakken olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el sojasaus
  • naar smaak sambal
icon package

Recept stappen

  1. Halveer de spaghettipompoen in de lengte, verwijder de zaden en smeer de binnenkant in met olie en zout en peper. Leg met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork een paar keer in de schil. Schuif ca. 25-30 min in de oven.
  2. Snijd de kip in stukjes. Maak een marinade van de ketjap, citroensap, sambal, gemberpoeder, komijnpoeder, kardemompoeder, korianderpoeder, de olie en breng op smaak met zout. Giet de marinade over de kip en zet even weg.
  3. Snipper de ui. Fruit glazig in een beetje olie. Hak intussen de knoflook en de rode peper fijn. Rasp de gember. Voeg de rode peper, gember en 2 teentjes knoflook toe en bak even mee.
  4. Zet een pan water met wat zout op voor de broccoli.
  5. Snipper de ui. Fruit glazig in een beetje olie. Hak intussen de knoflook en de rode peper fijn. Rasp de gember. Voeg de rode peper, gember en 2 teentjes knoflook toe en bak even mee.
  6. Verwijder de zaadlijsten van de paprika, snij in reepjes en voeg toe. Snij de spitskool in dunne reepjes en voeg bij het groente-mengsel. Roerbak tot de spitskool beetgaar is.
  7. Haal de roosjes van de broccoli en snij de stelen in plakjes. Kook in ca. 5 minuten beetgaar.
  8. Giet de broccoli af en voeg bij de roerbak. Bak een paar minuten mee.
  9. Bak de kip in olie op hoog vuur in ca. 6 minuten gaar. Snij intussen de lente-ui in kleine ringetjes.
  10. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  11. Snijd de kip in stukjes. Maak een marinade van de ketjap, citroensap, sambal, gemberpoeder, komijnpoeder, kardemompoeder, korianderpoeder en de olie. Breng op smaak met zout. Giet de marinade over de kip en zet even weg.