Skip to main content

Spaghettipompoennoedels met shiitake, broccoli, paprika, lente-ui en cashewnoten

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks spaghettipompoen
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 el gember
  • 2 puntpaprika's
  • 300 gram spitskool
  • 400 gram broccoli
  • 300 gram shiitake
  • 120 gram cashewnoten
  • 2 lente-ui

In Huis

  • om te bakken olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el sojasaus
  • naar smaak sambal
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de spaghettipompoen in de lengte, verwijder de zaden en smeer de binnenkant in met olie en zout en peper. Leg met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork een paar keer in de schil. Schuif ca. 25-30 min in de oven.
  2. Zet een pan water met wat zout op voor de broccoli.
  3. Snipper de ui. Fruit glazig in een beetje olie. Hak intussen de knoflook en de rode peper fijn. Rasp de gember. Voeg de rode peper, gember en knoflook toe en bak even mee.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de paprika, snij in reepjes en voeg toe. Snij de spitskool in dunne reepjes en voeg bij het groente-mengsel. Roerbak tot de spitskool beetgaar is.
  5. Haal de roosjes van de broccoli en snij de stelen in plakjes. Kook in ca. 5 minuten beetgaar. Giet de broccoli af en voeg bij de roerbak. Bak een paar minuten mee.
  6. Snij de shiitake grof. Bak ze in olie op hoog vuur tot beetgaar. Voeg zout en peper toe. Snij de lente-ui in ringetjes.
  7. Haal de spaghettipompoen uit de oven en check met behulp van een vork of het vruchtvlees makkelijk loslaat, er ontstaan een soort spaghetti- of noedelslierten. Proef het even, het moet nog een bite hebben. Trek de slierten met een vork voorzichtig los.
  8. Meng de "noedels" door het groentemengsel. Voeg de shiitake toe. Breng op smaak met zout, peper en sojasaus (en evt sambal). Dien het groentemengsel op in de uitgeholde pompoenhelften. Garneer met lente-ui en cashewnoten.