Skip to main content

Sparc burgertjes met salade van koolrabi, roodlof en walnoten en krieltjes en courgette uit de oven

Vegan

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram krieltjes
  • 2 courgettes
  • 3 el bieslook
  • 300 gram koolrabi
  • 2 stronkjes roodlof
  • 12 groenteburgertjes
  • 50 gram spinazie

In Huis

  • olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 4 el (vegan) mayonaise
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl citroenrasp
  • 2 el kappertjes
  • 80 gram walnoten
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de krieltjes, doe in een mengkom en hussel goed met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif vast in de oven – ze hebben 25-30 minuten nodig.
  3. Snij de courgette in de lengte doormidden en dan in maantjes van ca. 2 cm. Meng met olie, paprikapoeder, peper en zout en leg bij de krieltjes in de oven.
  4. Maak in een slabak een dressing van de wittewijnazijn, mosterd, mayonaise en olijfolie extra vierge. Knip de bieslook erbij.
  5. Schil de koolrabi goed, snij in blokjes van ca. 0.5 cm en voeg bij de dressing. Snij de roodlof in reepjes en voeg toe. Rasp de citroen en voeg toe. Voeg ook de kappertjes toe en meng een handje spinazie erdoor.
  6. Bak de walnoten even in een droge koekenpan, breek ze een beetje en voeg bij de salade.
  7. Bak de burgertjes in voldoende olie in een koekenpan zachtjes bruin en warm.
  8. Serveer de burgertjes met de salade en de krieltjes en courgette uit de oven.
  9. Heb je nog (plantaardige) yoghurt – voeg een schepje toe aan de dressing!