Speklapjes en noedelsalade met Chinese kool en radijs
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram Chinese kool
- 200 gram peen
- 1 bosje radijs
- 1 stuks rode peper
- 4 stuks speklapje
- naar smaak waterkers
In Huis
- 125 gram noedels
- 6 el mayonaise
- 2 el sojasaus
- 2 el citroensap (uit een flesje)
- naar smaak sesamolie
- 2 el sesamzaad
Recept stappen
- Snij de Chinese kool in dunne reepjes en doe in een grote slakom. Rasp de peen erbij. Snij de radijs in reepjes. Snij de rode peper in stukjes of in ringen (verwijder de zaadjes als je niet van pittig houdt). Doe de groenten in een kom.
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de dressing. Meng de mayonaise met de sojasaus, het citroensap en 2 el water. Voeg als je dat hebt wat sesamolie toe. Check of je nog meer citroensap of een beetje azijn erbij lekker vindt. Meng door de groenten en de noedels.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
- Bak de speklapjes in een grillpan op hoog vuur bruin en een beetje knapperig.
- Garneer de noedelsalade met waterkers. Serveer de speklapjes bij de noedelsalade en besprenkel elk bord met sesamzaadjes.