Skip to main content

Speltpasta met balletjes en sla (wk)

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Runderworst
  • 300 g Spelt pasta
  • 200 g Gele peen
  • 1 stuk(s) Gele ui
  • 2 zakje(s) Gemengde sla

In Huis

  • 2 blikje(s) Tomatenstukjes
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Olijfolie
  • 1 tl Oregano
  • 1 blaadje(s) Laurier
  • 1 blokje(s) Kippenbouillon
  • 2 el Balsamicoazijn
  • naar smaak Suiker
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet water op voor de pasta.
  2. Rasp een stuk van circa 200 gram wortel. Hak 2 teentjes knoflook fijn en snipper een ui.
  3. Haal het velletje van de worst en snij in stukjes van ongeveer 2 cm. Maak balletjes van de stukjes.
  4. Fruit de ui, de knoflook en de wortel in een pan met dikke bodem met 2 el olijfolie. Voeg als de ui glazig is de balletjes doe en bak mooi bruin.
  5. Voeg 1 tl oregano en 1 laurierblad toe, kruimel een half bouillon en voeg het blikje tomaten toe.
  6. Voeg een kleine soeplepel kookvocht van de pasta toe.
  7. Laat de saus met ballen 15 – 20 minuten (of langer als je tijd hebt want hoe langer, hoe lekkerder!)
  8. Maak ondertussen een dressing van 4 el olijfolie, 2 el balsamico, peper, zout en een klein beetje suiker voor de gemengde sla.