Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Speltpasta met balletjes en sla (wk)

Rund

  • Totale tijd minuten
Stock Kooktafereel Voorbeeld We Maken Zelf Nog Iets

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) runderworst
  • 300 g spelt pasta
  • 200 g gele peen
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 2 zakje(s) gemengde sla

In Huis

  • 2 blikje(s) tomatenstukjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl oregano
  • 1 blaadje(s) laurier
  • 1 blokje(s) kippenbouillon
  • 2 el balsamicoazijn
  • naar smaak suiker
  • naar smaak peper
  • naar smaak zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet water op voor de pasta.
  2. Rasp een stuk van circa 200 gram wortel. Hak 2 teentjes knoflook fijn en snipper een ui.
  3. Haal het velletje van de worst en snij in stukjes van ongeveer 2 cm. Maak balletjes van de stukjes.
  4. Fruit de ui, de knoflook en de wortel in een pan met dikke bodem met 2 el olijfolie. Voeg als de ui glazig is de balletjes doe en bak mooi bruin.
  5. Voeg 1 tl oregano en 1 laurierblad toe, kruimel een half bouillon en voeg het blikje tomaten toe.
  6. Voeg een kleine soeplepel kookvocht van de pasta toe.
  7. Laat de saus met ballen 15 – 20 minuten (of langer als je tijd hebt want hoe langer, hoe lekkerder!)
  8. Maak ondertussen een dressing van 4 el olijfolie, 2 el balsamico, peper, zout en een klein beetje suiker voor de gemengde sla.