Skip to main content

Speltpasta met bolognese uit Elleke’s Keuken met snelle broccoli, courgette en ‘Hollandse feta’

Kant en klaar uit Elleke's Keuken

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de speltpasta. Kook gaar in 7-8 minuten.
  2. Verwarm de bolognesesaus zachtjes op in een pannetje. Laat niet aan de kook komen.
  3. Verkruimel of rasp de saladegeitenkaas en zet in een bakje op tafel. Lekker bij de pasta maar ook lekker bij de groenten. Garneer de bolognese met rucola.
  4. Optioneel: maak er snel wat groenten bij!
  5. a. Verwarm olie in een wok of grote koekenpan.
  6. b. Snij de stronk van de broccoli, zodat je het groene deel (het hoofd) goed neer kan leggen. Snij het hoofd van de broccoli met een groot mes in dunne plakken en hak de plakken die niet uit elkaar vallen grof. Snij de taaiere uitstulpingen van de stronk, halveer in de lengte en snij in dunne plakjes. Roerbak op middelmatig vuur 8-10 minuten.
  7. c. Snij intussen een teentje knoflook in stukjes. Voeg die op het laatst bij de broccoli, met peper en zout en hussel goed door elkaar. Een kneepje citroensap** kan ook lekker zijn.