Skip to main content

Speltpasta met boterbonen, venkel met een saus van cherrytomaat en amandel

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 40 gram amandelschaafsel
  • 1 sjalot
  • 2 venkels
  • 1 blikje cherrytomaat
  • 4 el oreganoblaadjes
  • 300 gram speltpasta
  • 2 bosjes raapstelen
  • 2 blikjes boterbonen

In Huis

  • olie om in te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • citroensap (uit flesje, naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Rooster het amandelschaafsel in een grote koekenpan (zonder olie) op zacht vuur. Schud af toe om. Haal uit de pan als het licht begint te kleuren.
  2. Snipper de sjalot en fruit in wat olie in dezelfde koekenpan.
  3. Snij de helft van de venkel in stukjes en de andere helft in smalle plakjes. Voeg bij de sjalot en bak op hoog vuur 3-4 minuten. Zet het vuur zacht.
  4. Zet gezouten water op voor de pasta.
  5. Verwarm de cherrytomaatjes in een steelpannetje. Hak de knoflook grof en haal de oreganoblaadjes van de steeltjes. Voeg, samen met het amandelschaafsel (hou wat apart ter garnering) bij de cherrytomaat. Haal van het vuur en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met flink zout en peper en evt. een mespuntje suiker. Is de saus te dik, voeg dan nog een beetje water (zie tip) toe.
  6. Kook de pasta gaar in 8 minuten. Giet af en besprenkel met wat olie.
  7. Verwijder de wortels van de raapsteel, was met behulp van een slacentrifuge. Hak in twee of drieën. Giet de boterbonen af en meng met de raapsteel bij de venkel. Warm even mee. Breng op smaak met zout en peper en een kneepje citroensap (mag uit flesje). Serveer de groenten bij de pasta en verdeel de tomatensaus erover. Garneer met de rest van de amandelen.
  8. bewaar het lege blikje cherrytomaat en doe daar het water in als de saus te dik is. Zo geef je nog wat extra tomatensmaak aan je saus dan wanneer je alleen water uit de kraan zou gebruiken.