Skip to main content

Speltpasta met gerookte kip, courgette en puntpaprika

Kip

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 rode ui
  • 2 puntpaprika's
  • 1 courgette
  • 200 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 280 gram gerookte kip

In Huis

  • 300 gram speltpasta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • tl nootmuskaat
  • 1 bakje zure room
  • 75 gram geraspte kaas
icon package

Recept stappen

  1. Zet water op voor de pasta en een grote pan met een laagje water voor de spinazie. Spoel de Nieuw-Zeelandse spinazie af en haal de blaadjes van de dikkere stelen (dunnere steeltjes zijn wel lekker om te eten, de dikkere stelen zijn te taai). Was de spinazie met behulp van een slacentrifuge.
  2. Snipper de ui en snij de paprika en de courgette in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. Fruit de ui even aan, voeg dan paprika, courgette en knoflook toe en bak totdat de groente beetgaar is.
  3. Kook de pasta gaar volgens aanwijzing op de verpakking. Blancheer de spinazie heel kort tot geslonken, giet af in een vergiet en druk met een pollepel het vocht eruit. Spreid uit op een plank, bestrooi met wat zout en nootmuskaat en hak met een groot mes fijn.
  4. Snijd de kip in kleine reepjes. Voeg de spinazie bij de courgette, paprika en de ui, samen met de gerookte kip en de zure room. Giet de pasta af en roer deze door het spinazie-paprika-kip mengsel.
  5. Dien op in diepe borden en bestrooi met geraspte kaas naar smaak.