Skip to main content

Speltpasta met gerookte kip, spinazie en paprika

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Spelt pasta
  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Paprika
  • 900 g Spinazie
  • 300 g Gerookte kip
  • 1 bakje(s) Zure room
  • 75 g Geraspte kaas

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Olijfolie
  • tl Nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. NB. je hebt twee keer (witte) ui nodig deze week.
  2. 1. Zet water op voor de pasta en een grote pan met een laagje water voor de spinazie. Was de spinazie met behulp van een slacentrifuge.
  3. 2. Snipper de ui en snij de paprika in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. Fruit de ui even aan, voeg dan paprika en knoflook toe en bak totdat de paprika beetgaar is.
  4. 3. Kook de pasta gaar in 7 minuten. Blancheer de spinazie heel kort tot geslonken, giet af in een vergiet en druk met een pollepel het vocht eruit. Spreid uit op een plank, bestrooi met wat zout en nootmuskaat en hak met een groot mes fijn.
  5. 4. Voeg de spinazie bij de paprika en ui, samen met de gerookte kip en de zure room. Giet de pasta af en roer deze door het spinazie-paprika-kip mengsel.
  6. 5. Dien op in diepe borden en bestrooi met geraspte kaas naar smaak.