Skip to main content

Speltpasta met gerookte makreel in romige tomatensaus en spinaziesla

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Banaansjalot
  • 500 g Pruimtomaatjes
  • 4 tl Italiaanse kruiden
  • 100 g Spinazie
  • 1 stuk(s) Gele paprika
  • 300 g Spelt pasta
  • 2 el Dille (fijngehakt)
  • 4 stuk(s) Gerookte makreel
  • 70 g Creme fraiche

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 4 el Olijfolie
  • 2 el Balsamicoazijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je hebt vaker spinazie, dille en creme fraiche nodig deze week.
  2. 1. Halveer de banaansjalot en snij in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Bak de ui en knoflook in de olie aan en laat zachtjes bakken terwijl je de pruimtomaatjes in stukken snijdt. Zet ook een pan water op voor de pasta.
  3. 2. Voeg de Italiaanse kruiden bij de ui en knoflook en bak een minuutje mee. Voeg de tomaat toe. Roer om en laat ca. 8 minuten met deksel zachtjes stoven. De tomaatjes moeten niet helemaal stuk koken.
  4. 3. Was de spinazie met behulp van een slacentrifuge. Snij de paprika doormidden en in dunne halve ringen. Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout en meng door de spinazie en paprika.
  5. 4. Kook de speltpasta gaar in 7 minuten. Hak de dille fijn.
  6. 5. Haal de makreel van de huid en check goed of er geen graatjes meer in zitten. Breek in stukjes.
  7. 6. Meng de crème fraîche bij de tomaten en laat even goed opwarmen. Voeg de dille en de geplukte makreel toe en maak op smaak met flink wat peper uit de molen en indien nodig nog wat zout.
  8. 7. Roer de pasta erdoor en serveer met de spinaziesalade.