Speltpasta met groene asperges, courgette en een tomaten-spinaziesalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
Maaltijdbox recept pasta met asperges en pesto

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram groene asperges
  • 1 stuks courgette
  • 60 gram Stokâlde Fryske kaas
  • 2 handjes Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 250 gram cherrytomaten

In Huis

  • 1 stuks ui
  • olie om te bakken
  • 40 gram pijnboompitten
  • 30 gram basilicum (of rucola bijv.)
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • naar smaak citroensap
  • 300 gram (spelt)pasta
  • naar smaak rode wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snij de harde onderkant van de asperges en snij ze in stukken van 4 à 5 centimeter. Halveer zo nodig dikkere exemplaren in de lengte. Snij de courgette in de lengte in vieren en en dan in plakjes van 2 cm. Halveer de ui en snij in halve ringen. Doe de groenten in een mengkom, voeg olijfolie, peper en zout toe en hussel goed om. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor ca. 20 minuten in de oven.
  3. Zet een pan met ruim water en zout op voor de pasta. Rasp de kaas.
  4. Maak de pesto. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Pureer de basilicum (met stelen), pijnboompitjes, de helft (!) van de geraspte kaas en olijfolie extra vierge in het bakje van de staafmixer. Maak op smaak met citroensap en peper. Zet in een bakje op tafel.
  5. Kook de pasta al dente volgens de kooktijd op de verpakking.
  6. Haal de blaadjes spinazie van de stelen. Snij de cherrytomaten door de helft. Maak een simpele dressing van olijfolie, rode wijnazijn en zout/peper en meng met de spinazie en tomaten.
  7. Giet de pasta af en meng met wat olijfolie extra vierge. Serveer met de geroosterde groenten erover, een flinke schep pesto, de overgebleven kaas en de tomaten-spinaziesalade.