Skip to main content

Speltpasta met koolraap en eekhoorntjesbrood

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Spelt pasta
  • 20 g Gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 500 g Koolraap
  • 2 stuk(s) Prei
  • 150 g Kinderdijker kaas belegen
  • 1 bakje(s) Creme fraiche

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de pasta al dente in ca. 7 minuten.
  2. 2. Wel het gedroogde eekhoorntjesbrood in een heel klein beetje water in ca. 20 minuten.
  3. 3. Snij de koolraap in partjes en schil die met een dunschiller. Snij daarna in echt kleine blokjes van 0.5cm.
  4. 4. Kerf de prei in de lengte, spoel zand ertussen uit en snij dan in ringen. Hak de knoflook fijn. Rasp de kaas.
  5. 5. Verwarm in een wok wat olie en bak daarin de blokjes koolraap. Voeg de knoflook en de prei toe en roerbak beetgaar.
  6. 6. Verwarm de oven voor op de grill stand.
  7. 7. Hak het gewelde eekhoorntjesbrood fijn en bewaar het vocht. Voeg als de koolraap beetgaar is de stukjes eekhoorntjesbrood toe en wat van het vocht.
  8. 8. Roer de creme fraiche en 2/3 van de kaas erdoor. Maak op smaak met peper en evt. wat zout. Meng dan de pasta er doorheen.
  9. 9. Doe in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Schuif 10 minuutjes in de oven voor een lekker bruin korstje.
  10. <br>Let op: elders deze week heb je ook koolraap nodig.