Skip to main content

Speltpasta met koolraap en spek

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Spelt pasta
  • 250 g Spekblokjes
  • 500 g Koolraap
  • 150 g Kaas
  • 2 stuk(s) Prei
  • 125 ml Creme fraiche

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Olie om te bakken
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de pasta al dente in ca. 7 minuten
  2. 2. Bak de spekjes zachtjes uit in een pan met een beetje olie (hoeft niet helemaal uitgebakken). Snij de koolraap doormidden, dan in parten. Schil de parten met een dunschiller en snij er echt kleine blokjes van 0,5 cm van.
  3. 3. Hak de knoflook fijn. Rasp de kaas.
  4. 4. Voeg de koolraap toe aan de pan met spekjes, samen met de knoflook. Roerbak even goed om en laat een beetje sudderen.
  5. 5. Kerf intussen de prei in de lengte, spoel zand ertussen uit en snij in ringen. Voeg de prei bij de koolraap en roer om. Laat een beetje verder garen.
  6. 6. Verwarm de oven voor op de grill-stand.
  7. 7. Roer als de koolraap gaar is 2/3 van de kaas en de crème fraîche erdoor.
  8. 8. Voeg dan de pasta toe en breng op smaak met peper en zout.
  9. 9. Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Schuif voor ca. 10 minuten in de oven voor een lekker bruin korstje.
  10. <br>Let op: je hebt elders deze week ook koolraap nodig.