Skip to main content

Speltpasta met paddenstoelen en room

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 banaansjalot
  • 40 gram Kinderdijker oud
  • peterselie, naar smaak

In Huis

  • 1 knoflookteen
  • olijfolie, om te bakken
  • 200 ml slagroom
  • rode peper, naar smaak
  • 240 gram speltpasta
icon package

Recept stappen

  1. Breng een grote pan met water met wat zout aan de kook. Borstel de paddenstoelen schoon en verwijder een stukje van de steel. Snij de grote paddenstoelen in stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook. Rasp de kaas.
  2. Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak de paddenstoelen aan. Haal uit de pan en bak in hetzelfde vet de ui ca. 10 minuten aan totdat de sjalot zacht en geel is. Voeg de knoflook en rode peper naar smaak toe en bak nog 1 minuut. Schenk de room erbij en verhit. Voeg de geraspte kaas toe en laat smelten in de saus. Voeg de paddenstoelen weer toe en kook de saus zachtjes nog een beetje in.
  3. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Giet af en schep door de saus.
  4. Bestrooi met wat geknipte peterselie. Serveer met wat geraspte oude kaas.