Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Speltpasta met saus van pompoen, radicchio en Waterlantse rauwe ham

Varken, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Wk 39 speltpasta pompoen rauwe ham aubergine radicchio FP

Ingrediënten

In de box

  • 1 ui
  • 1 kilo flespompoen
  • 300 gram aubergine
  • 180 gram Waterlantse rauwe ham
  • 300 gram speltpasta
  • eikenbladsla (optioneel)

In Huis

  • 1 klont boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 200 ml water
  • 0.5 blokje kippenbouillon
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm een flinke klont boter met een scheutje olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Snij de bleekselderij in stukjes en voeg bij de ui. Hak de knoflook fijn en voeg toe.
  2. Zet de waterkoker aan.
  3. Snij de flespompoen in ringen van 2 cm. Schil de ringen, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes van 2 x 2 cm. Voeg bij de ui, samen met de gedroogde tijm. Bak even mee en voeg het kokende water toe met (een deel van) het bouillonblokje. Laat ca. 20 minuten afgedekt sudderen.
  4. Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
  5. Snij de aubergine in kleine blokjes van max 1cm*. Bak in een koekenpan in voldoende olie op hoog vuur de aubergine rondom bruin en gaar.
  6. Snij de Waterlantse rauwe ham in reepjes. Bak mee met de aubergine als die goed bruin is.
  7. Prak de zacht geworden pompoen grof met een stamper of een grote vork.
  8. Kook de speltpasta gaar in 7-8 minuten. Bewaar wat kooknat bij het afgieten.
  9. Roer de ham (en aubergine) door de saus. Voeg zo nodig nog wat kooknat of olijfolie toe. Breng op smaak met peper (zout is vanwege de ham waarschijnlijk niet nodig) en serveer bij de pasta.
  10. Een paar blaadjes frisse sla erbij is ook lekker!
  11. * minder tijd? Sla de aubergine over en gebruik die een andere dag.