Skip to main content

Speltpasta met venkel, groene asperges en een tomaten-spinaziesalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram groene asperges
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 60 gram overjarige kaas
  • 200 gram spinazie
  • 8 tomaten

In Huis

  • naar smaak olijfolie
  • 30 gram basilicum
  • 40 gram pijnboompitten
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak citroensap
  • 300 gram speltpasta
  • naar smaak rode wijnazijn
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 200°C. Snij de harde onderkant van de asperges en snij ze in stukken van 4 à 5 centimeter. Halveer zo nodig dikkere exemplaren in de lengte. Verwijder het loof en kontje van de venkel en snij in plakken. Halveer de ui en snij in halve ringen. Doe de groenten in een mengkom, voeg olijfolie, peper en zout toe en hussel goed om. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor ca. 20 minuten in de oven.
  2. Zet water op voor de pasta. Rasp de overjarige kaas.
  3. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Pureer de basilicum (met stelen), pijnboompitjes, de helft (!) van de geraspte geitenkaas en olijfolie extra vierge in het bakje van de staafmixer. Maak op smaak met citroensap en peper. Zet in een bakje op tafel.
  4. Kook de speltpasta gaar in ca. 7 minuten.
  5. Haal de blaadjes spinazie van de stelen. Snij de tomaten in kwarten. Maak een simpele dressing van olijfolie, rode wijnazijn en zout/peper en meng met de spinazie en tomaten.
  6. Giet de pasta af en meng met wat olijfolie. Serveer met de geroosterde groenten erover, een flinke schep pesto, wat kaas en de tomatensalade erbij.