Skip to main content

Speltpasta met visvrije tonijn-tomatensaus en een komkommersalade

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Prei
  • 2 stuk(s) Rode paprika
  • 8 stuk(s) Rode tomaten
  • 1 stuk(s) Ui
  • 300 g Spelt pasta
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 2 pakje(s) Visvrije tonijn

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • Olijfolie om te bakken
  • 1 tl Oregano
  • Vinaigrette
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een pan water op voor de pasta straks.
  2. 2. Snij de prei in ringen en was goed in een vergiet. Snij de rode paprika in kleine stukjes. Snij de rode tomaten in stukjes. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
  3. 3. Doe een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan en fruit de ui aan. Doe als de ui zacht begint te worden de knoflook, oregano, paprika en prei erbij en fruit ca 2 minuten mee. Doe de tomaten erbij en laat minstens 15 minuten pruttelen (langer mag ook, dan wordt het nog lekkerder!).
  4. 4. Kook de pasta gaar in 7 a 8 minuten. Snij de komkommer in stukjes en maak een vinaigrette naar smaak, bijv een beetje een zoetzure met 1 el azijn, 1 el olie, een klein schepje suiker, peper en zout. Ook lekker om een klein beetje van de lente-ui die in je Krat zit toe te voegen!
  5. 5. Roer de tonijn bij de saus en warm goed door. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel eventueel nog met een beetje olijfolie voor de smaak en serveer met de pasta en sla.
  6. <br>Let op: je hebt twee keer ui nodig deze week en twee keer paprika (er zijn 3 verschillende soorten!).<br>Tip: Voeg een mespuntje kaneel toe aan de tomatensaus!