Skip to main content

Speltsalade met venkel, pompoen, belugalinzen en geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 160 g Spelt
  • 200 g Belugalinzen
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 500 g Pompoen
  • 2 stuk(s) Venkelknol
  • 80 g Pompoenpitten
  • 3 el Peterselie
  • 100 g Geitenkaas

In Huis

  • 1 blaadje(s) Laurier
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olijfolie (besprenkelen)
  • 2 el Citroensap (uit flesje)
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Breng een pan water aan de kook, voeg wat zout toe en kook het spelt in 30-35 minuten beetgaar.
  2. 2. Zet de belugalinzen op in een pannetje water en kook met wat peper, het laurierblad en een halve ui (bij 4p), met schil (!), in 25-30 minuten gaar.
  3. 3. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij in stukjes van 1,5 cm. Snij de venkel in de lengte in 6 tot 8 partjes. Verdeel de groenten over een braadslee. Plet de knoflook, met schil, en leg bij de groenten. Besprenkel met de olijfolie en breng goed op smaak met peper en zout. Schuif voor circa 20-25 minuten in de oven.
  4. 4. Bak de pompoenpitten in een droge koekenpan, blijf erbij want het kan hard gaan.
  5. 5. Snij intussen de peterselie fijn en verkruimel de geitenkaas.
  6. 6. Maak een dressing van citroensap, olijfolie extra vierge en peper en zout en doe naar smaak, al dan niet, wat van de geroosterde knoflookpulp door de dressing.
  7. 7. Giet het spelt en de linzen af, haal de braadslee uit de oven en meng alles samen met dressing en de peterselie door elkaar. Serveer met de verkruimelde geitenkaas.
  8. <br>Let op: Je hebt vaker pompoen, geitenkaas, ui en peterselie nodig deze week. Verwarm de oven voor op 200 graden.