Skip to main content

Sperziebonen-aardappelsalade met munt en camembert uit de oven

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Sperziebonen
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 3 takje(s) Munt
  • 1 pakje(s) Geitencamembert
  • 1 stuk(s) Stokbrood

In Huis

  • 500 g Aardappelen
  • 3 el Witte wijnazijn
  • 6 el Olijfolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Honing
  • 1 takje(s) Tijm
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Kook de sperziebonen beetgaar in water met wat zout.
  2. Maak de dressing. Snij het sjalotje zeer fijn en meng met de olie en azijn. Laat 5 minuten staan.
  3. Verwarm de oven op 200 °C. Verwijder het papier van de Camembert. Snij met een mesje kleine inkepingen in de bovenkant van de camembert. Snij de knoflook in plakjes en duw deze in de gleufjes. Stop met een mes ook kleine takjes tijm in de camembert en bedruppel met honing. Strooi als laatste een beetje peper en zout er over heen. Zet de kaas in een ovenvast schaaltje en zet ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  4. Giet aardappels en bonen af en meng de dressing door de groenten. Hak de munt zeer fijn en strooi over de salade.
  5. Schep om en serveer met de warme Camembert en stokbrood om mee te dippen.