Skip to main content

Sperziebonen en cashewnoten korma met sweet dumpling en rijst

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Volkoren rijstmix
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Jalapeno peper
  • 2 el Gember
  • 50 g Cashewnoten
  • 300 g Sweet dumpling pompoen
  • 2 stuk(s) Tomaten
  • 150 g Peen
  • 1 bakje(s) Korma specerijen
  • 400 ml Kokosmelk
  • 400 g Sperziebonen
  • 200 g Spinazie

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • Olijfolie om te bakken
  • 125 ml Water
  • 2 tl Rietsuiker
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Peper
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker sweet dumpling, rijst, sperziebonen en ui nodig deze week.
  2. 1. Kook 50 gram rijst pp in 100 ml water pp gaar in 30 minuten.
  3. 2. Hak de ui en knoflook grof. Snij de jalapenopeper doormidden, verwijder de zaadjes en snij grof. Schil en snij de gember grof. Doe dit alles samen met de cashewnoten, de peper, het zout en het water in het bakje van de staafmixer (of de keukenmachine) en maal tot een pasta.
  4. 3. Breek de steel van de sweet dumpling eraf en snij het boven- en onderkantje eraf. Snij met een scherp mesje eventuele verhardingen van de schil weg. Snij in achten en verwijder met een lepeltje de zaden. Snij dan overdwars in plakjes van 0.5 cm dik. Hak de tomaten grof. Snij de wortel in kleine blokjes.
  5. 4. Verwarm wat olie in een wok en bak daarin het jalapenomengsel een paar minuten aan, samen met de wortel. Voeg het korma kruidenmengsel* toe. Laat nog 2 minuten bakken totdat de geuren vrijkomen. Voeg de tomaten, sweet dumpling, kokosmelk en suiker toe en breng afgedekt aan de kook. Check de tijd, de curry moet in totaal ca. 20 minuten koken.
  6. 5. Haal de steeltjes van de boontjes (laat het puntje zitten) en hak doormidden. Voeg bij de curry. Als alles goed onderstaat, kan je de rest van de kooktijd de deksel achterwege laten, zodat het wat indikt. Kook tot de sweet dumpling, wortels en boontjes gaar zijn. Roer op het laatst de spinazie erdoor en laat slinken. Serveer met de rijst.
  7. *In het kormaspecerijenbakje zit voor 4p: 2 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl garam masala, 1 tl Kardemom, 1/2 tl kaneel, 1/2 tl koriander (in het bakje voor 2p zit de helft).