Skip to main content

Sperziebonen in tomatensaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 6 stuk(s) Pruimtomaten
  • 600 g Sperziebonen

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olijfolie om te bakken
  • 1 tl Oregano
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de pruimtomaten in stukjesen pel de knoflooktenen.
  2. 2. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en pers de knoflooktenen erboven uit en bak zachtjes een halve minuut.
  3. 3. Voeg de tomatenstukjes en de oregano bij de knoflook in de pan en laat 5 minuten sudderen.
  4. 4. Dop de sperziebonen en snij in stukjes van ca. 2 cm.
  5. 5. Maak dan de tomaten fijn met een vork en breng op smaak met peper en zout.
  6. 6. Voeg de stukjes sperziebonen bij de saus en zorg dat ze onder komen te staan. Laat ca. 20 minuten zachtjes, zonder deksel, inkoken tot een mooie tomatensaus. Voeg indien nodig nog wat water toe zodat het niet te droog wordt.
  7. 7. Serveer de boontjes als ze gaar zijn bijvoorbeeld met een frisse salade en gebakken Opperdoezer aardappels.