Skip to main content

Sperziebonen in tomatensaus, geroosterde aardappeltjes en salade van komkommer

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Nicola aardappelen
  • 4 takje(s) Tijm
  • 400 g Sperziebonen
  • 2 stuk(s) Komkommer
  • naar smaak Dille

In Huis

  • 8 el Yoghurt
  • 5 teentje(s) Knoflook
  • besprenkelen Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Olijfolie om te bakken
  • 2 blikje(s) Gepelde tomaten
  • 1 tl Oregano
  • 1 tl Citroensap
  • 1 teentje(s) Geperste knoflook
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 tl Maanzaad
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappels en snij in kleine stukken. Doe de aardappels in een grote ovenschaal. Knijp er 1/5 van de knoflook over uit. Strooi er de tijmblaadjes over. Schenk er wat olijfolie over en meng goed. Schuif 40 minuten in het midden van de oven. Schep een keer om.
  2. 2. Maak de sperziebonen in tomatensaus terwijl de aardappeltjes bakken in de oven. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak 3/5 van de knoflook zachtjes een halve minuut. Voeg dan de gepelde tomaten en oregano toe. Laat 5 minuten sudderen. Maak de tomaten fijn met een vork. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de schoongemaakte en in stukjes gesneden sperziebonen toe en zorg dat ze onder de saus komen te staan. Laat ca. 30 minuten zachtjes, zonder deksel, inkoken tot een mooie tomatensaus. De bonen moeten dan ook gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  3. 3. Snij in de tussentijd de komkommers in hapklare stukken. Meng yoghurt met citroensap en 1/5 geperste knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Schep de saus door de komkommer en de gemengde sla. Bestrooi met wat maanzaad en dille.
  4. Serveer de boontjes met de aardappels en salade.
  5. <br>Let op: er gaat knoflook in aardappels, saus en komkommersalade!