Skip to main content

Sperziebonen in tomatensaus, lamsmerguez en groententabouleh

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g sperziebonen
  • 1 stuk(s) uien
  • 1 stuk(s) courgette
  • 1 stengel(s) bleekselderij
  • 1 stuk(s) rode puntpaprika
  • 1 stuk(s) gele puntpaprika
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 1 stuk(s) gele peen
  • 4 stuk(s) lams merguezworstjes

In Huis

  • 4 teen knoflook
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 blikje(s) gepelde tomaten
  • 2 tl oregano
  • 200 g bulgur
  • 1 bosje(s) peterselie
  • 1 stuk(s) citroen
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak de sperziebonen in tomatensaus. Haal de sperziebonen af en snij ze in stukjes. Pers 3 teentjes knoflook (bij 4p).
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de knoflook zachtjes een 30 sec aan.
  3. Voeg de gepelde tomaten en oregano toe. Breng aan de kook en laat 5 min sudderen.
  4. Maak de tomaten fijn met een vork.
  5. Voeg de sperziebonen toe aan de tomatensaus en zorg dat ze onder komen te staan. Laat ca. 30 min zachtjes, zonder deksel inkoken tot een mooie tomatensaus.
  6. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  7. Maak terwijl de boontjes garen de tabouleh.
  8. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Snipper de ui en peterselie fijn. Snijd de courgette, bleekselderij, paprika en peen in kleine blokjes en de cherrytomaatjes in kwarten.
  10. Verhit 1 el (bij 4p) van de olijfolie in een grote koekenpan bak de ui 5 min zachtjes aan.
  11. Knijp er het laatste teentje knoflook bovenuit. Voeg dan de rest van de gesneden groenten (behalve de tomaatjes) toe en roerbak nog 2 min.
  12. Als de groenten beetgaar zijn, roer ze dan door de bulgur samen met de tomaatjes en peterselie. Breng op smaak met wat citroensap, olijfolie, peper en zout.
  13. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de lamsmerguez in ca. 4 min bruin en gaar.
  14. Serveer de tabouleh met delamsmerguezen de boontjes in tomatensaus.