Skip to main content

Spicy garnalen met broccoli en paprika en courgettenoedels

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 el Gember (geraspte)
  • 480 g Garnalen
  • 1 stronk(en) Broccoli
  • 2 stuk(s) Paprika
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 2 stuk(s) Lente-ui

In Huis

  • 4 el Sojasaus
  • 1 el Olijfolie (om te marineren)
  • 2 el Honing
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • Spiraalsnijder (optioneel)
  • Olijfolie om te bakken
  • Zout
icon package

Recept stappen

  1. NB: Bij dit gerecht stellen wij courgettenoedels voor, maar rijst of gewone noedels zijn natuurlijk ook erg lekker. Als je geen courgettenoedels wil maken, snij dan in stukjes en stoof op het laatst even mee met de broccoli en paprika. Serveer er eventueel voor de grotere eters wat rijst of noedels bij, uit je voorraadkast.
  2. 1. Rasp de gember en doe in een mengkom. Voeg de sojasaus toe, dan de olie en dan de honing (deze glijdt makkelijk van de lepel als daar eerst olie op de lepel heeft gezeten). Pers de knoflook erbij. Doe de garnalen bij de marinade, schud goed om, dek af en laat ten minste een kwartier marineren.
  3. 2. Snij de steel van de broccoli in blokjes en maak verder kleine roosjes. Snij de paprika in kleine stukjes. Snij de rode peper in halve ringetjes, met of zonder de zaadjes naar smaak (en snij dus eventueel de courgette in blokjes).
  4. 3. Verwarm een wok en giet daarin wat van de overtollige marinade van de garnalen. Fruit even aan en voeg de broccoli, paprika en rode peper toe. Dek af en laat de groenten in 6 min beetgaar stoven.
  5. 4. Maak intussen de courgettenoedels met een keukenmachine (de rasp-stand) of met een spiraalsnijder. Snij ook de lente-ui in ringetjes.
  6. 5. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak daarin de lente-ui en de courgettenoedels heel even aan (omscheppend ca. 2 minuten, de bite moet blijven maar het rauwe moet er net af). Maak op smaak met een beetje zout, doe in een schaal en hou warm.
  7. 6. Veeg de pan schoon, zet het vuur hoog, verwarm wat olie en bak de garnalen in korte tijd aan beide kanten gaar (roze is gaar). Doe de rest van de marinade bij de broccoli en warm nog even goed door (i.v.m. garnalenvocht). Meng de garnalen bij de groenten en serveer met de courgettenoedels.
  8. <br>Let op: je hebt twee keer paprika nodig deze week.