Skip to main content

Spicy snijbonen salade met gebakken koolvis en witte wijn citrus dressing

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Koolvis
  • 300 g Snijbonen
  • 2 takje(s) Kervel
  • 1 stuk(s) Uien

In Huis

  • 50 g Blanke amandelen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Chilivlokjes
  • 50 ml Droge witte wijn
  • 1 el Honing
  • 1 stuk(s) Limoen
icon package

Recept stappen

  1. Verhit een droge koekenpan en rooster de amandelen licht 3-4 minuten tot ze goudbruin zijn.
  2. Schud de pan vaak en zorg ervoor dat de amandelen niet verbranden. Haal ze uit de pan en zet apart.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde pan en bak de ui en Spaanse peper vlokken samen 3-4 minuten, of tot ze zacht zijn, voeg dan de snijbonen toe en bak nog eens 2-3 minuten. .
  4. Giet de wijn erbij en dek half af met een deksel. Temper het vuur en laat 6-8 minuten sudderen, tot de bonen gaar zijn, maar nog steeds een bite hebben. Roer de geroosterde amandelen erdoor en zet apart.
  5. Bestrooi de koolfilets aan de niet-vel kant met peper en zout (een snufje gemalen kardemom is ook lekker).
  6. Verwarm de rest van de olie In een andere pan, en bak hierin de koolvisfilets gedurende 2 minuten.
  7. Serveer de snijbonen salade op een schaal en leg de koolvisfilets erop. Besprenkel met het sap uit de pan, bestrooi ze met de cayennepeper en garneer met het takje kervel en de limoenhelften. Deze salade is ook lekker met gebakken gamba’s!