Skip to main content

Spicy Texaans draadjesvlees met polenta en coleslaw

  • Totale tijd 180 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g runderstoofvlees
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 400 g savooiekool
  • naar smaak slagroom

In Huis

  • olie
  • naar smaak peper en zout
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 100 g paprika uit pot
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 el rode wijnazijn
  • 800 ml kippenbouillon
  • naar smaak chilisaus
  • 150 ml mayonaise
  • 100 ml yoghurt
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 stuk(s) ui
  • 400 ml melk
  • 170 g polenta
  • naar smaak koriander
  • naar smaak limoen
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Verhit de olie in een braadpan die ook in de oven kan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak 6-8 minuten aan tot het vlees mooi bruin is. Haal uit de pan en zet apart. Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in grote stukken. Bak de sjalotjes in het overgebleven braadvet 4 minuten zachtjes aan. Bak dan de knoflook een 1/2 minuut mee. Voeg de suiker, azijn en geroosterde paprika toe en roer. Voeg het vlees toe en roer. Schenk er 1/2 van de bouillon bij en breng aan de kook. Breng op smaak met wat van de pikante chilisaus. Doe het deksel op de pan en zet 2 uur in de oven.
  3. Maak in de tussentijd de coleslaw. Verwijder de buitenste harde bladeren van de kool. Halveer de kool en verwijder de harde kern. Snijd hem in heel fijne reepjes. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook met wat zout. Blancheer hierin de kool even zodat hij net iets zachter wordt. Giet af en spoel af onder de koude kraan. Laat heel goed uitlekken. Meng een dressing van mayonaise, yoghurt en komijnzaad. Verdun zo nodig met een klein beetje room. Snipper de ui. Meng ui, kool en de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Laat intrekken.
  4. Haal na 2 uur het deksel van de pan en zet het vlees nog ca. 30 minuten terug in de oven zodat de saus kan inkoken. Laat een beetje afkoelen en trek draadjes van het vlees m.b.v. twee vorken. Doe terug in de pan en roer het vlees weer goed door de saus. Houd warm.
  5. Maak de polenta. Breng de andere helft kippenbouillon en de melk aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat al roerend 3 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en roer de boter er door.
  6. Serveer met het draadjesvlees met wat verse koriander en de limoen en de coleslaw.