Spinazie-andijvietaart met feta

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten
Spinazie-andijvietaart met feta | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks banaansjalot
  • 200 gram Frisée krulandijvie
  • 300 gram spinazie
  • 4 stuks eieren
  • 100 ml volle yoghurt
  • 200 gram feta

In Huis

  • 6 plakjes bladerdeeg of hartige taartdeeg
  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • naar smaak nootmuskaat
  • boter om in te vetten
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een (ronde) ovenschaal of bakvorm in.
  2. Haal het bladerdeeg of hartige taartdeeg uit de vriezer en laat iets ontdooien.
  3. Verwarm olie in een wok. Snipper de ui en fruit glazig. Knijp de knoflook erboven uit en bak even mee.
  4. Snij de andijvie in reepjes. Voeg samen met de spinazie handje voor handje toe in de pan en laat slinken.
  5. Klop de eieren in een kom los met de yoghurt en 2/3 van de 'feta'. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Haal wanneer de groenten zijn geslonken, deze uit de pan. Knijp het overtollige vocht eruit of dep droog met keukenpapier of een schone theedoek.
  7. Bekleed de ovenschaal of bakvorm met het deeg. Maak eventueel de randjes nat met een beetje water om ze aan elkaar te plakken.
  8. Vul de vorm met de spinazie en andijvie en giet het eier-fetamengsel erover. Brokkel de overgebleven 'feta' over de taart en schuif in de oven voor ca. 40 minuten tot de taart goudbruin is.
  9. Lauwwarm is de taart het lekkerste!
  10. Schuif wat cherrytomaatjes in een aparte ovenschaal naast de taart in de oven. Hussel ze eerst goed door met olie, zout, peper en gedroogde tijm en serveer op de taart.