Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Spinazie-broccoli taart met Brabantse Blauwschimmelkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Spinazie-broccoli taart met Brabantse Blauwschimmelkaas | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks broccoli
  • 300 gram spinazie
  • 150 gram Brabantse Blauwschimmelkaas

In Huis

  • 1 klontje boter
  • 1 plak diepvriesbladerdeeg
  • 4 stuks eieren
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C .
  2. Snipper de rode ui.
  3. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de rode ui tot deze zacht begint te worden.
  4. Snij de broccoli in kleine roosjes en blancheer 2 a 3 minuten in het kokende water. Giet af en spoel af met koud water, dan blijven ze mooi groen.
  5. Kook de spinazie tot deze geslonken is. Haal uit de pan. Doe in een vergiet en druk overtollig vocht er uit. Hak de gekookte spinazie grof.
  6. Vet een taartvorm (van ca. 25 cm doorsnede) in met wat boter en bekleed met het bladerdeeg.
  7. Klop de eieren los met peper en zout. Roer de de broccoli, de gebakken ui, de blauwschimmel en de spinazie bij de eieren. Breng op smaak met peper en zout. Vul de vorm met het mengsel.
  8. Bak de taart in het midden van oven in ca. 40 min. gaar en goudbruin.
  9. Serveer met een soep bijv. de warme aardappelpreisoep met bieslookolie