Skip to main content

Spinazie feta pie met zelfgemaakte friet en eenvoudige salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g aardappelen
  • 4 stuk(s) spinazie-Feta Pie
  • 1 stuk(s) ui
  • 2 zakje(s) gemengde sla

In Huis

  • 2 liter zonnebloemolie
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 el citroensap
  • 2 tl mosterd
  • 1 snufje(s) suiker
icon package

Recept stappen

  1. Maak de frieten. Voorbakken: Verwarm de olie tot 160 C. Schil de aardappelen en snijd in de lengte in grove stukken, zodat er grote dikke frites ontstaan. Spoel de frites in ruim water enkele malen om zoveel mogelijk zetmeel kwijt te raken. Dit is belangrijk anders worden ze nooit lekker knapperig.
  2. Daarna goed droogdeppen met theedoek. Bak de frites in kleine porties 5-6 minuten in de hete olie voor zonder dat deze kleuren, maar wel al garen. Frites met schuimspaan uit vet nemen en goed uit laten lekken in vergiet met keukenpapier.
  3. Verwarm de oven voor op 200° C. Maak de salade en bereid de pie volgens gebruiksaanwijzing. Snipper de ui zeer fijn. Meng een dressing van de ui, olijfolie, citroensap, mosterd en suiker en meng vlak voor het serveren door de sla.
  4. Afbakken: Olie weer verhitten, maar nu tot 190 C. Frites voor de tweede maal, ook weer in kleine porties, ca. 3 min in de olie afbakken tot ze mooi bruin zijn. Frites uit olie halen en in schaal doen. Bestrooi met zout en goed doorschudden.
  5. Serveer de frites met de pie en de salade.