Spinazie-fetataart
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 300 gram spinazie
- 240 gram feta
In Huis
- 1 klontje boter
- 1 tl nootmuskaat
- 50 gram amandelschaafsel
- 4 stuks eieren
- 1 tl oregano
- 1 el citroenrasp
- 1 rol hartig taartdeeg
- 1 el bloem
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt een klont boter in een grote wok of koekenpan. Was de spinazie, voeg in delen toe en laat slinken. Breng de spinazie op smaak met versgeraspte nootmuskaat, peper en zout.
- Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en hak de spinazie grof.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan, blijf erbij het kan hard gaan!
- Klop de eieren los in een grote kom en brokkel de feta erbij. Voeg de oregano toe en breng op smaak met peper en citroenrasp. Zout is in principe niet nodig.
- Leg het taartdeeg met bakpapier in een langwerpige ovenschaal. Bestrooi met de bloem.
- Roer de spinazie en de amandelschaafsel door het eimengsel en stort het op de taartbodem.
- Schuif de taart in de oven en bak ca. 20 minuten.