Skip to main content

Spinazie-fetataart met salade van little gem en peen

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 550 g Spinazie
  • 80 g Amandelschaafsel
  • 6 stuk(s) Eieren
  • 240 g Feta
  • 1 el Citroenrasp
  • 1 rol Hartige taartdeeg
  • 1 el Citroensap
  • 2 stuk(s) Little gem sla
  • 100 g Peen
  • Hart van bleekselderij

In Huis

  • 1 klont(en) Boter
  • tl Nootmuskaat
  • 1 tl Oregano
  • 1 el Bloem
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Mosterd
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker, bleekselderij, peen en spinazie nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. 2. Smelt een klont boter in een grote wok of koekenpan. Voeg de spinazie (deze is al gewassen) in delen toe en laat slinken. Breng de spinazie op smaak met (indien mogelijk) versgeraspte nootmuskaat, peper en zout.
  4. 3. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en hak de spinazie grof.
  5. 4. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan, blijf erbij het kan hard gaan!
  6. 5. Klop de eieren los in een grote kom en brokkel de feta erbij. Voeg de oregano toe en breng op smaak met peper en citroenrasp. Zout is in principe niet nodig.
  7. 6. Leg het taartdeeg met bakpapier in een langwerpige ovenschaal. Bestrooi met de bloem.
  8. 7. Roer de spinazie en de amandelschaafsel door het eimengsel en stort het op de taartbodem.
  9. 8. Schuif de taart in de oven en bak ca. 20 minuten.
  10. 9. Maak een dressing van citroensap, olijfolie, mosterd, peper en zout. Knijp er als je dat lekker vindt een klein teentje knoflook bij. Snij de little gem in repen en rasp de peen grof. Neem de binnenste lichtgroene stengels van de bleekselderij (het hart) en snij in dunne plakjes. Voeg bij de sla, meng goed en serveer met de taart.