Skip to main content

Spinazie-geitenkaastaart met salade van little gem en peen

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 6 stuks eieren
  • 200 gram salade geitenkaas
  • 2 kropjes little gem sla
  • 200 gram peen

In Huis

  • 1 klontje boter
  • 1 tl nootmuskaat
  • 80 gram amandelschaafsel
  • 1 tl oregano
  • 1 rol hartig taartdeeg
  • 1 el bloem
  • 1 el citroensap (mag uit flesje)
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl mosterd
  • knoflook (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt een klont boter in een grote wok of koekenpan. Spoel de spinazie af en voeg in delen toe en laat slinken. Breng de spinazie op smaak met (indien mogelijk) versgeraspte nootmuskaat, peper en zout.
  3. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en hak de spinazie grof.
  4. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Blijf erbij, het kan hard gaan!
  5. Klop de eieren los in een grote kom en brokkel de geitenkaas erbij. Voeg de oregano toe en breng op smaak met peper. Zout is in principe niet nodig.
  6. Leg het taartdeeg met bakpapier in een langwerpige ovenschaal. Bestrooi met de bloem.
  7. Roer de spinazie en het amandelschaafsel door het eimengsel en stort het op de taartbodem.
  8. Schuif de taart in de oven en bak ca. 20 minuten.
  9. Maak een dressing van citroensap, olijfolie, mosterd, peper en zout. Knijp er, als je dat lekker vindt, een klein teentje knoflook bij. Snij de little gem in repen en rasp de peen grof. Meng goed en serveer met de taart.