Spinazie-kikkererwtenstoof met pita en yoghurtsaus

  • Totale tijd minuten
Spinazie-kikkererwtenstoof met pita | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 8 tenen knoflook
  • 1 stuks rode peper
  • 2 stuks paprika
  • 1 stuks aubergine
  • 1 bakje spicy specerijen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1.5 potjes kikkererwten
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 bosje koriander
  • 1.5 bakje yoghurt
  • 400 gram spinazie
  • 4 stuks pitabroodjes

In Huis

  • 100 ml (milde) olijfolie
  • 1 tl zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwijder het velletje van de knoflooktenen. Halveer de rode peper in de lengte (zie tip). Snij de paprika in reepjes. Snij de aubergine in kleine blokjes van max 1 cm.
  2. Verhit de olie in een braadpan. Voeg de specerijen toe en bak kort aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  3. Voeg de knoflook, rode peper, paprika en aubergine toe en roerbak ca. 2 minuten op hoog vuur. Voeg het zout, de kikkererwten (afgieten indien nodig) en cherrytomaatjes toe. Breng aan de kook, dek af en laat nog ca. 25 minuten zachtjes stoven.
  4. Hak de koriander (incl. steeltjes) fijn. Meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng de spinazie de laatste 5 minuten door de stoof. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of leg ca. 5 minuten onder de grill in de oven. Snij ze in kwartjes om mee te dopen in de stoof en de yoghurtsaus.
  7. Serveer de kikkererwtenstoof met de yoghurt en pitabroodjes.
  8. Goed te weten: in het spicy specerijenbakje (bij 4p) zit: 0,5 tl kurkuma, 0,5 tl chilivlokjes, 1 tl gemberpoeder, 2 tl paprikapoeder, 2 tl komijnzaadjes, 2 tl korianderzaadjes. In het 2p bakje zit de helft.
  9. Tip: Verwijder de zaadlijsten als je liever niet te pittig eet?. De specerijen voegen ook nog wat pit toe.