Spinazie-kikkererwtenstoof met pita en yoghurtsaus

  • Totale tijd 40 minuten
Spinazie-kikkererwtenstoof met pita | maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 8 tenen knoflook
  • 1 stuks rode peper
  • 2 stuks paprika
  • 1 stuks aubergine
  • 2 potjes kikkererwten
  • 2 el tomatenpuree
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 bakje spicy specerijen (zonder stip)
  • 1 bosje koriander
  • 1.5 bakje yoghurt
  • 1 zak spinazie
  • 8 stuks pitabroodjes

In Huis

  • 100 ml (milde) olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Verwijder het velletje van de knoflooktenen. Halveer de rode peper in de lengte (zie tip). Snij de paprika in reepjes. Snij de aubergine in kleine blokjes van max 1 cm. Doe de knoflook, rode peper, paprika, aubergine, kikkererwten (afgieten indien nodig), tomatenpuree, cherrytomaatjes, specerijen en (milde) olijfolie in een afdekbare braad- of hapjespan. Bak op hoog vuur aan, dek af en laat nog ca. 25 minuten zachtjes stoven.
  2. Hak de koriander (incl. steeltjes) fijn. Meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng de spinazie de laatste 5 minuten door de stoof. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of leg ca. 5 minuten onder de grill in de oven. Snij ze in kwartjes om mee te dopen in de stoof en de yoghurtsaus.
  5. Serveer de kikkererwtenstoof met de yoghurt en pitabroodjes.
  6. Goed te weten: in het spicy specerijenbakje (bij 4p) zit: 0,5 tl kurkuma, 0,5 tl chilivlokjes, 1 tl gemberpoeder, 2 tl paprikapoeder, 1 tl zout, 2 tl komijnzaadjes, 2 tl korianderzaadjes. In het 2p bakje zit de helft.
  7. Tip: Verwijder de zaadlijsten als je liever niet te pittig eet?. De specerijen voegen ook nog wat pit toe.