Skip to main content

Spinazieburgers met geroerbakte paprika, aardappels en paksoi

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Aardappelen vastkokend
  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 1 stuk(s) Uien
  • 2 struik(en) Paksoi
  • 4 stuk(s) Spinazieburger

In Huis

  • 6 el Olijfolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Kerriepoeder
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in mooie kleine dobbelsteentjes. Snij de paprika in repen en dan in vierkantjes zo groot als de aardappeltjes. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
  2. Verwarm een scheut olie in een wok of braadpan (met deksel) en fruit hierin de paprikapoeder en kerriepoeder zachtjes even aan. Als het een beetje begint te bruisen, voeg je de aardappel toe. Bak een paar minuutjes en voeg dan de uien en knoflook toe. Voeg als de ui zacht begint te worden de paprika toe en roer een paar minuten op hoog vuur goed om. Dek af met deksel en laat 15 minuten zachtjes gaar sudderen.
  3. Was ondertussen de paksoi. Snij de stengel in stukjes en het blad in reepjes. Voeg de paksoi toe aan het aardappelmengsel. Laat de paksoi slinken.
  4. Bak ondertussen de spinazieburgers mooi bruin in een beetje olie.
  5. Serveer het geroerbakte aardappelmengsel met de spinazieburgers.