Skip to main content

Spinaziekaastasje, wortelgroentesoep en witte koolsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g gele peen
  • 400 g pastinaak
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) witte kool
  • 4 stuk(s) spinazie kaas tasje

In Huis

  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • eventueel toevoegen slagroom
  • 1 el komijnzaad
  • 50 ml mayonaise
  • 100 ml yoghurt
  • 3 tl mosterd
  • 1 el honing
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 el water
icon package

Recept stappen

  1. Borstel de wortel schoon onder stromend water en snijd in stukjes. Doe het zelfde met de pastinaak. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Snipper de ui.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg wortel en pastinaak toe en roerbak 3 minuten mee.
  3. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ca. 25 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten helemaal gaar zijn. Haal de groenten uit de bouillon m.b.v. een schuimspaan en pureer in de blender of met de staafmixer. Doe terug in de pan en schenk er zoveel bouillon bij tot je een mooie crèmige soep hebt. Doe er eventueel een scheutje slagroom bij. Warm door en roer het komijnzaad door de soep. Zet weg tot gebruik.
  4. Maak de koolsalade. Halveer de kool en verwijder de witte stronk. Snijd de kool in ragdunne sliertjes.
  5. Je kunt als je dat lekkerder vindt de kool ook even blancheren in kokend water met wat zout!• Meng mayonaise, yoghurt, mosterd, honing, korianderpoeder en water tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schep de kool door de dressing.
  6. Bereid het spinazietasje volgens gebruiksaanwijzing.
  7. Serveer de soep met het spinazietasje, de salade en wat brood.