Skip to main content

Spinaziepannenkoek met geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Eieren
  • 300 g Spinazie
  • 1 stuk(s) Gesnipperde rode ui

In Huis

  • Olie om te bakken
  • 200 g Bloem
  • 450 ml Melk
  • 1 teentje(s) Geperste knoflook
  • 200 g Geitenkaas
  • snufje(s) Zout
icon package

Recept stappen

  1. Roer de bloem, de eieren, de melk en een flinke snuf zout in een grote kom tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin op zacht vuur de knoflook en de ui tot ze glazig zien. Doe de spinazie bij het uien-knoflookmengsel en roerbak tot het geslonken is. Laat goed uitlekken en druk het laatste vocht eruit. Hak de spinazie zeer fijn. Roer door het pannenkoekenbeslag.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak hierin op matig tot hoog vuur een pannenkoek. Herhaal dit drie keer. Houd de al gebakken pannenkoeken warm onder aluminiumfolie.
  4. Leg de pannenkoeken open op het aanrecht, verdeel de geitenkaas over de pannenkoeken.
  5. Leg de pannenkoeken op borden, rol ze op en snij in stukken, serveer direct.