Skip to main content

Spinaziepie met koolrabisoep en roodlof-peersalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Koolrabi
  • 1 stuk(s) Ui
  • 4 stuk(s) Spinazie-Feta Pie
  • 4 struikje(s) Roodlof
  • 2 stuk(s) Conference peer
  • 1 zakje(s) Winterpostelein

In Huis

  • 1 liter Kokend water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Witte wijnazijn
  • 1 tl Mosterd
  • 1 tl Majoraan
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Suiker
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden voor de pies.
  2. Schil de koolrabi en snij in blokjes van circa 3 cm.
  3. Snipper de ui en fruit deze in wat olie samen met de blokjes koolrabi en de marjoraan (of oregano als je dat niet in huis hebt).
  4. Voeg het kokend water toe met bouillonblokje en kook gaar in circa 15 minuten.
  5. Doe intussen de pies in de oven voor circa 10 minuten (zonder het aluminium bakje!).
  6. Maak in een slakom een dressing van olijfolie, witte wijn azijn, een beetje suiker, mosterd, peper en zout.
  7. Snij de roodlof doormidden, verwijder het hart en snij daarna in reepjes.
  8. Snij de peer in kwarten, verwijder de klokhuizen en snij in stukjes.
  9. Was de postelein met een slacentrifuge. Hussel alles door de dressing.
  10. Check of de koolrabi goed gaar is en zet dan de staafmixer erin om er een romige soep van te maken. Als het te dik is voeg je nog wat water toe.
  11. Breng op smaak met peper en zout en evt wat olijfolie. Serveer de salade met de soep en de pies.