Skip to main content

Spinaziesoep met aardappel en knoflook

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks banaansjalot
  • 300 gram spinazie

In Huis

  • 250 gram aardappel
  • 20 gram boter
  • 750 ml kruidenbouillon
  • 1 teen knoflook
  • 75 ml room
icon package

Recept stappen

  1. Pel en snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Was de spinazie en laat uitlekken. Verhit de boter in en soeppan en fruit het sjalotje glazig en zacht.
  2. Voeg de aardappelen toe en meng het goed door elkaar.
  3. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Kook de aardappelblokjes in 15 minuten gaar.
  4. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat het slinken.
  5. Pers het teentje knoflook uit boven de soep en laat nog even meekoken.
  6. Pureer de aardappelen met spinazie met de staafmixer.
  7. Meng de room door de soep en warm het goed door. Dien op in diepe borden.