Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Spinaziesoep met knoflook

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 sneetjes Levain blond batard brood
  • 2 stuks banaansjalot
  • 200 gram Frieslander aardappelen
  • 600 gram spinazie

In Huis

  • om te bakken olie
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 500 ml water
  • 500 ml melk
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bak het brood voor 8-10 minuten in de oven.
  3. Snipper de helft van de sjalot en snij de rest in ringen. Verwarm olie in een soeppan en fruit de gesnipperde sjalot. Schil en snij de aardappel in kleine blokjes. Bak even mee. Voeg de bouillonblokjes, het water en de melk toe. Breng aan de kook en laat circa. 5 minuten zachtjes koken.
  4. Verwarm olie in een koekenpan en bak de sjalotringen op zacht vuur ca. 5 minuten. Verwarm de oven voor op grillstand.
  5. Hak de knoflook fijn en voeg bij de sjalot-ringen als ze zacht zijn. Voeg ca. 100 gram (bij 4p) van de spinazie toe en laat net aan slinken. Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
  6. Doe de rest van de spinazie bij de soep en kook nog ca. 5 minuten.
  7. Snij het brood in sneetjes en serveer met de spinaziesoep.