Skip to main content

Spinazietaart met ui en blauwe kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 600 g Spinazie
  • 5 stuk(s) Eieren
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 200 g Blauwe geitenkaas
  • 4 stuk(s) Tomaten
  • 4 takje(s) Peterselie
  • 4 Bladeren Ijsbergsla

In Huis

  • 1 klontje(s) Boter (klontje)
  • 10 plakje(s) Bladerdeeg
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Citroensap
  • 1 tl Mosterd
  • snufje(s) Suiker
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Pel en snipper de ui. Verhit een eetlepel boter in een koekenpan en bak de ui aan tot deze zacht begint te worden.
  2. 2. Kook de spinazie met aanhangend vocht tot hij geslonken is. Haal uit de pan. Doe in een vergiet en druk goed het overtollig vocht eruit. Hak grof.
  3. 3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een taartvorm van ca. 25 cm doorsnede in met wat boter en bekleed met het bladerdeeg.
  4. 4. Klop de eieren los met peper en zout. Snij de lente-ui in ringetjes. Roer de eieren, de gebakken ui, de helft van de lente-ui en de helft van de kaas door de spinazie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. 5. Vul de vorm met het spinaziemengsel. Brokkel de rest van de kaas erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar en goudbruin.
  6. 6. Maak in de tussentijd de tomatensalade. Snij de tomaten in stukken. Knip de peterselie fijn. Scheur de ijsbergsla in stukken en doe in een schaal. Meng met tomaten, de resterende lente-ui en peterselie.
  7. 7. Klop een dressing van de olijfolie, citroensap, mosterd en suiker. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel hiermee de tomaten vlak voor het serveren.
  8. 8. Neem de taart uit de oven en laat een beetje afkoelen alvorens te serveren samen met de salade.