Skip to main content

Spinazietaart van filodeeg met feta

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Spinazie
  • 1 stuk(s) Ui

In Huis

  • 8 plak(ken) Filodeeg
  • 50 g Boter
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 200 g Feta
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 250 ml Zure room
  • snufje(s) Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat de spinazie even slinken in een ruime pan op halfhoog vuur. Doe in een vergiet, knijp er overtollig vocht uit en hak fijn.
  3. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 4 minuten tot deze zacht begint te worden.
  4. Smelt de boter. Vet een ovenschaal goed in met wat boter. Kwast een vel filodeeg in met de gesmolten boter en leg in de ovenschaal. Bekleed op deze manier de schaal met de vellen deeg. De vellen mogen rustig een beetje artistiek overlappen en uitsteken.
  5. Meng de eieren met de room en roer er de spinazie, ui , feta , nootmuskaat , zout en peper door en giet dit in de ovenschaal.
  6. Bak 35-40 min. Serveer lauwwarm.
  7. <br>Tip: Lekker met schepje eenvoudige zelfgemaakte tomatensaus.